RISTELYT KUHMOISISTA

Risteilyille pääset mukaan Kuhmoisten satamasta Sahatieltä, entisen Euron paikan edestä.

Maisemaristeily Tehinselälle lauantaina 22.6. (Juhannus), 27.7. ja 3.8. klo 14-17

Tule mukaan kesäiselle risteilylle kuuntelemaan mielenkiintoisia tarinoita Päijänteestä. Lähdemme risteilyaluksella Kuhmoisten laivarannasta. Alkumatkan risteilemme kauniiden salmien läpi, ihastelet suomalaisia idyllisiä kesämökkejä. Voit nähdä laivareitin vieressä olevan kalasääsken pesän ja yleensä myös lintuja. Vajaan tunnin risteilyn jälkeen eteesi avautuu henkeäsalpaavan kauniin Päijänteen selkä. Tässä vaiheessa matkaa voit sään salliessa siirtyä laivan kannelle ja koet suomalaista järvimaisemaa parhaimmillaan.

Päijänne on suomen toiseksi suurin järvi, kaunis ja juotavan puhdas. Risteilyn aikana näet, kuinka vastaranta katoaa horisonttiin. Risteilyaluksella on rento tunnelma ja usein matkailijat juttelevat keskenään.

Risteilyn aikana opit kapteenin kuulutuksista yleistä tietoa Päijänteestä. Matkalla vieraita viihdyttää myös portugalinpodengo laivakoira Riki, joka on kaikkien kaveri. Riki on kiltti ja hellyydenkipeä koirakaveri, joka rakastaa rapsutuksia.

Risteilyn ajan teitä palvelee kaikin oikeuksin varustettu laivakahvila, joten voitte nauttia pientä suolaista, oman puutarhan tuotteista valmistettuja leivonnaisia ja virvokkeita sekä juomia. Risteilyllä voit ostaa myös Toivo Pylvänäisen Päijänteen erakko kirjaa kirjailijan signeeraamana, sekä paikallisia matkamuistoja.

Risteilyn toteutuminen edellyttää vähintään 15 matkustajaa ja vaatii ennakkoilmoittautumisen viimeistään 2 päivää ennen retkeä. Hinta aikuiset 40€, 4-11v 20€, yli 100v ilmaiseksi.

Retki Erakon saareen la 13.7. klo 12.00

Koe risteilyllä Lauri Rapalan vieheitä tekemään opettaneen erakon uskomaton elämäntarina. Mieti pienessä mökissä Päijänteen kansallispuistossa mikä elämässä on tärkeää erakon elämästä kirjan kirjoittaneen eräopas Markku Lepistön tarinoita kuunnellessa.

Tule mukaan kesäiselle risteilylle kuuntelemaan mielenkiintoisia tarinoita Päijänteen erakosta. Lähdemme risteilyaluksella Kuhmoisten laivarannasta. Alkumatkan risteilemme kauniiden salmien läpi, ihastelet suomalaisia idyllisiä kesämökkejä. Voit ihailla laivareitin vieressä olevaa kalasääsken pesä ja yleensä myös lintuja. Vajaan tunnin risteilyn jälkeen eteesi avautuu henkeäsalpaavan kauniin Päijänteen selkä. Tässä vaiheessa matkaa voit sään salliessa siirtyä laivan kannelle ja koet suomalaista järvimaisemaa parhaimmillaan.

Päijänne on suomen toiseksi suurin järvi, kaunis ja juotavan puhdas. Risteilyn aikana näet, kuinka vastaranta katoaa horisonttiin. Risteilyaluksella on rento tunnelma ja usein matkailijat juttelevat keskenään. Matkalla ohitamme myös kolmen kunnan rajapyykin. Risteilyn aikana paikallinen opas Markku kertoo mielenkiintoisia tarinoita ja yksityiskohtia ympäröivästä luonnosta ja historiasta. Voit kysyä oppaalta mielenkiintosi mukaan niin kalastuksesta, metsästyksestä kuin alueen paikallishistoriasta.

Risteilyn aikana opit kapteenin kuulutuksista yleistä tietoa Päijänteestä. Matkalla vieraita viihdyttää myös portugalinpodengo laivakoira Riki, joka on kaikkien kaveri. Riki on kiltti ja hellyydenkipeä koirakaveri, joka rakastaa rapsutuksia.

Risteily huipentuu keskellä Päijännettä olevaan Koreakoivun saareen. Kuljet saarella metsän lävitse kivistä polkua erakon mökille. Kuulet Markku Lepistön kertomana saaressa asuneen erakon elämäntarinan. Erakon pienen hirsimökin edustalla kuulet hänen elämästään, miehestä, joka lähti kotoaan maailmalle 10 vuoden ikäisenä, koki seikkailuja matkoillaan, rauhoittui pieneen saareen. Pääset kokemaan menneen ajan aidon tunnelman ja miettimään minkälaista on ollut elämä saarella 1930-luvulta 1970-luvulle. Saarella Pylväläinen kehitti kalastavan vieheen ja opetti Lauri Rapalaa tekemään vaappuja. Tämän johdosta Rapalasta kehittyi monikansallinen ja innovatiivinen alansa yksi tunnetuimmista yrityksistä. Risteilyn opas Markku tunsi Lauri Rapalan henkilökohtaisesti ja osaa kertoa aidosti myös Rapalan historian.

 

Matkalla saareen nautit paikallisista ruoka-aineista tehtyä herkullista
lohikeittoa tai kasviskeittoa ja juot kahvit laivakokin oman puutarhan
marja- tai hedelmäleivonnaisten kera. Laivalla on kaikin oikeuksin
varustettu kahvila. Risteilyllä voit ostaa Toivo Pylväläinen Päijänteen
erakko kirjaa kirjailijan signeeraamana sekä paikallisia matkamuistoja.
Aikuiset 60 €, 6–11-vuotiaat lapset 30 €, alle 6- ja yli 100-vuotiaat
ilmaiseksi. Ruokailu sisältyy hintoihin. Matkan kesto 3,5-4 tuntia.

Huom! Pakollinen ennakkovaraus numeroon 040 50 555 60. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 2 päivää ennen lähtöä, retken toteutuminen edellyttää vähintään 15 matkustajaa. Rantautumisessa tuulivaraus.

Teemme retkiä saareen myös tilauksesta haluamanne aikataulun mukaan, minimi veloitus 900€, sis. 15 hlö, lisähenkilöt 60€.